VOLUMEBEREKINGEN


Divider
HOVEEL WAT?

Het bepalen van het volume aan uit te graven of aan te voeren materiaal is vaak cruciaal aangezien hier dit moeilijk te controleren is en er vaak grote bedragen aan gekoppeld zijn. Door een precieze opmeting voor én na de werkzaamheden uit te voeren, kunnen we met behulp van een triangulatiemethode een Digitaal Terrein Model (DTM) creëren. Hiermee kan het volume nauwkeurig worden berekend.

De ontgraving of aanvulling wordt vervolgens in volledige 3D-weergave geanalyseerd. Dit biedt niet alleen een gedetailleerd inzicht in het terrein maar maakt ook modellen mogelijk die kunnen worden gebruikt voor GPS-gestuurde graafwerkzaamheden.

Het belang van een dergelijke meting als conflictvermijding is al herhaaldelijk aangetoond. Desondanks spelen enkele randfactoren een rol bij het bepalen van de nauwkeurigheid van het berekende volume die wij als landmeter kennen en er dus rekening mee kunnen houden.

INFO


Master in de industriële wetenschappen bouwkunde-landmeten (industrieel ingenieur)

Beëdigd voor de rechtbank van eerste aanleg te Antwerpen

Ingeschreven op het tableau van landmeters-experten sub LAN 111465

Lid van de Belgische Orde van Landmeters-Experten (BOLE) en de Koninklijke Maatschappij van Landmeters-Experten te Antwerpen (KMLPA)
Algemene voorwaarden

CONTACTEER ONS


Sint-Antoniusbaan 99, 2980 Zoersel
+32 (0)3 312 36 58
+32 (0)486 02 34 68
info@landmeter-meekers.be